zwerfinformatie - informatiebeveiliging

WAT IS ZWERFINFORMATIE?

Datalek. Cybersecurity. Dossiers die op straat zijn beland. Bij veel organisaties slingert informatie rond door medewerkers die zich niet bewust zijn van de risico’s. Zoals prints of USB-sticks die achterblijven op de werkplek. Of medewerkers die hun gedrag als privé informatieconsument meenemen naar hun werk met alle mogelijke risico’s van dien. Veenman noemt dit ‘zwerfinformatie’. Zwerfinformatie ontstaat als informatie fysiek of digitaal gaat rondzwerven als gevolg van de ondoordachte manier waarop mensen in hun werk met informatie omgaan.

WAAROM DIT ONDERZOEK?

We leven in een tijdperk van digitale transformatie met een explosie aan informatie. Organisaties staan voor de uitdaging om informatieveiligheid te waarborgen. Als medewerkers niet bewust met de risico’s omgaan, helpt zelfs de meest geavanceerde technologie niet. Wat zijn de grootste risico’s voor informatieveiligheid? Wat weet men van de wet meldplicht datalekken? Wie is verantwoordelijk voor veilig werken? Daarom dit onderzoek! In dit rapport presenteren we de oorzaken, risico’s en tips om zwerfinformatie te voorkomen.

“Zwerfinformatie is een symptoom van de manier waarop mensen met informatie omgaan.”

OVER VEENMAN

De expertise van Veenman ligt in het verantwoord omgaan met informatie en informatiebeveiliging. Van printing en document management software tot videoconferencing en interne zoekmachines. Wij kunnen u de nodige adviezen geven en samen met u de zwerfinformatie in uw organisatie aanpakken.

Kennispartner

Full Service

Duurzaam

Blog: Zwerfinformatie? Maak het eenvoudiger!

Onder het kopje #Zwerfinformatie geeft Veenman aandacht aan een onderbelicht onderwerp, te weten informatiebeveiliging. Zwerfinformatie klinkt wat mij betreft beter en geeft ook de kern van het probleem aan. Het onderwerp is met Wikileaks, Clinton’s onhandige omgang...

Lees meer